A fost odată un năzdrăvan și îl chema Bogdan. Și năzdrăvanul acela înca din copilărie, a aflat că soarta îi este pecetuită să îmblanzească fiare ca să le facă a-i asculta porunca.
Prima sălbaticie s-a ivit a fi HC85 ce stătea semeț în fața televizorului. Era magic. Voinici ce se aratău vrednici sa îl infrunte erau purtati într-un labirint unde erau în mare încurcătură. S-a încumetat și Bogdan să îl înfrunte dar nu a izbutit. Atunci, nici nu a stat pe gânduri și a dat de știre părinților că vrea să învețe să îl stăpânească mai bine. Imediat ce a învățat alfabetul, părinții au dat de știre la palat și năzdravănul a început a învața un nou grai: BASIC. Primul grai al zmeilor.
După ce s-au împlinit cinci ani în capăt, minune mare! Din spatele zmeului ieșea mândru un cablu prin care se tocmea cu alte sălbăticii. Mare pagubă, mare! Era ușor să stapânești o bestie, dar unde-s multe-i bai. Așa că voinicul a plecat în lume să afle cum se orânduiesc aceste făpturi.
A mers o zi, a mers două, a mers patruzeci și nouă, ajuns pe tărâmul împletiturilor de sârmă a învățat graiul PHP să îi ajute pe negustorii pierduți să iși găsească drumul prin aceste hotare.
Astăzi, caută o nouă ghildă vrednică de a-l însoți prin aceste tăramuri...
M-am concentrat pe generarea de idei si moduri de a aborda diferite probleme legate de testare si dezvoltare software, hardware precum si a oferi ajutor altora. Pentru brate robotice am folosit D si Java. Pentru o aplicatie web real-time de luat notite cu pluginuri de browser, am lucrat cu Node.js si Ember.js. In cazul unui tool in-house pentru orchestrarea deviceurilor mobile, am lucrat cu D si Java. Am instalat si intretinut o instanta de Gitlab, servere de CI cu diverse OS-uri si servere de deploy cu docker si artifactory, ca parte a infrastructurii dev-ops.
Am lucrat la câteva servicii de backend cu node.js și ember.js. Dupa ce programatorul de iOS a plecat, am continuat să lucrez la aplicațiile de iOS și apple tv.
Am programat în C diverse componente pentru NI LabWindows™/CVI, un IDE folosit de ingineri din toată lumea pentru a face măsurători eficiente și de precizie. În afara programului, am început să organizez la birou, sesiuni de Refactoring Dojo și Code Kata.
Apon dorește să construiască un serviciu web pentru crearea de aplicații mobile. Am scris pentru acest serviciu diverse module, iar pentru că am o experiență diversă, am contribuit atât cu componente web, precum jocuri, playere media sau magazine virtuale dar și cu un sistem care transformă aplicațiile web în aplicații native.
Am scris o aplicatie web GIS, pe care o întrețin ocazinal. Aplicația ajută membrii OGM să colecteze puncte cu interes ecologic. Iar pentru că ei nu lucrează într-un birou, aplicația se adaptează ușor oricărui dispozitiv și se poate folosi chiar când nu are acces la internet.
După ce le-am construit două aplicații pentru centralizarea orelor de lucru în diverse departamente, a venit rândul unei a treia. Este o aplicație care îi ajută să urmarească și să estimeze evoluția proiectelor, pe baza resureselor de care dispun.
În București, m-am alăturat Incubatorului, unde pe lângă desenele de pe pereți, am contribuit și cu afișe pentru nocturne și cu site-ul incubator107.ro website.
Am scris diverse site-uri statice sau dinamice cu Wordpress sau CMSushi.
Am realizat teme de Wordpress/Drupal/Joomla pentru site-ul cmsjunkie.com.
O librărie care ajuta procesul de test driven development pentru limbajul de programare.
Un runner de teste extensibil care se compatibil cu orice proiect scris in limbajul de programare D.
Un motor de cautare web descentralizat. Am pornit acest proiect ca exercitiu si pentru a experimenta o abore diferita de a celor mai cunoscute produse, precum google si bing.
O librărie ce adaugă suport DAV pentru Vibe.d, principala librarie web scrisă în libajul de programare D
Inițial pentru proiectul sushi, am folosit libraria libmicrohttpd, dar pentru că erau probleme de compatibilitate între această librărie și runtime-ul D, am scris o librărie care să ofere o bază pentru servere web scrise în D.
La lucrarea de licență am abordat un subiect mai puțin cunoscut: wave field synthesis. Am reușit să obțin un efect destul de bun, folosind 14 difuzoare și 3 plăci de sunet. Ca să obțin acest efect, am folosit Linux, Jack audio server și c++.
În liceu, pasionat de PHP, am realizat câteva site-uri mărunte. Pentru că la acea vreme nu exista nici o soluție pentru un CMS, am început acest proiect pe care l-am folosit și dezvoltat până în februarie 2013.
De'a lungul timpul am vorbit multe graiuri, unele matematice (maude, cafeObj), altele logice (prolog) dar și unele uitate (BASIC, Visual Basic, Pascal). Amu grăiesc în:
Ca orice meșteșugar în ale programării, am de orânduit date. Până amu am folosit Mysql, Sqlite, MongoDb și Oracle dar pot să stăpânesc orice bază de date imi iese în cale.
În timpul călătoriei am primit niște obiecte fermecate pe care le folosesc la îmblânzirea zmeilor.