Mă numesc Szabo Bogdan
și acesta e CV-ul meuaceasta e povestea mea

A fost odată ca niciodată...

A fost odată un năzdrăvan și îl chema Bogdan. Și năzdrăvanul acela înca din copilărie, a aflat că soarta îi este pecetuită să îmblanzească fiare ca să le facă a-i asculta porunca.

Prima sălbaticie s-a ivit a fi HC85 ce stătea semeț în fața televizorului. Era magic. Voinici ce se aratău vrednici sa îl infrunte erau purtati într-un labirint unde erau în mare încurcătură. S-a încumetat și Bogdan să îl înfrunte dar nu a izbutit. Atunci, nici nu a stat pe gânduri și a dat de știre părinților că vrea să învețe să îl stăpânească mai bine. Imediat ce a învățat alfabetul, părinții au dat de știre la palat și năzdravănul a început a învața un nou grai: BASIC. Primul grai al zmeilor.

După ce s-au împlinit cinci ani în capăt, minune mare! Din spatele zmeului ieșea mândru un cablu prin care se tocmea cu alte sălbăticii. Mare pagubă, mare! Era ușor să stapânești o bestie, dar unde-s multe-i bai. Așa că voinicul a plecat în lume să afle cum se orânduiesc aceste făpturi.

A mers o zi, a mers două, a mers patruzeci și nouă, ajuns pe tărâmul împletiturilor de sârmă a învățat graiul PHP să îi ajute pe negustorii pierduți să iși găsească drumul prin aceste hotare.

Astăzi, caută o nouă ghildă vrednică de a-l însoți prin aceste tăramuri...

Popasuri

1.Altom

- până azi (un an și 10 luni)

2.WatchUp, California

- (9 luni)

Am lucrat la cateva servicii de backend cu node.js si ember.js. Dupa ce programatorul de iOS a plecat, am continuat sa lucrez la aplicatiile de iOS si apple tv.

3.National Instruments, Cluj

- (6 luni)

Programez în C diverse componente pentru NI LabWindows™/CVI, un IDE folosit de ingineri din toată lumea pentru a face măsurători eficiente și de precizie. În afara programului, am început să organizez la birou, sesiuni de Refactoring Dojo și Code Kata.

4.Apon, Reykjavyk

- (2 ani și 6 luni)

Apon dorește să construiască un serviciu web pentru crearea de aplicații mobile. Am scris pentru acest serviciu diverse module, iar pentru că am o experiență diversă, am contribuit atât cu componente web, precum jocuri, playere media sau magazine virtuale dar și cu un sistem care transformă aplicațiile web în aplicații native.

5.Asociația Harta Verde România, Bistrița

- (un an și 9 luni)

Am scris o aplicatie web GIS, pe care o întrețin ocazinal. Aplicația ajută membrii OGM să colecteze puncte cu interes ecologic. Iar pentru că ei nu lucrează într-un birou, aplicația se adaptează ușor oricărui dispozitiv și se poate folosi chiar când nu are acces la internet.

6.GEP SA, Cluj

- (2 ani și 5 luni)

După ce le-am construit două aplicații pentru centralizarea orelor de lucru în diverse departamente, a venit rândul unei a treia. Este o aplicație care îi ajută să urmarească și să estimeze evoluția proiectelor, pe baza resureselor de care dispun.

7.Incubator 107, Bucharest

- (2 ani și 3 luni)

În București, m-am alăturat Incubatorului, unde pe lângă desenele de pe pereți, am contribuit și cu afișe pentru nocturne și cu site-ul incubator107.ro website.

8.Virtual Media 3D, Montreal

- (un an și 9 luni)

Am scris diverse site-uri statice sau dinamice cu Wordpress sau CMSushi.

9.MGSoftware, Sibiu

- (un an și 3 luni)

Am realizat teme de Wordpress/Drupal/Joomla pentru site-ul cmsjunkie.com.

Ce'am făcut

1. Vibe.dav

O librărie ce adaugă suport DAV pentru Vibe.d, principala librarie web scrisă în libajul de programare D

2. crate.d

O librărie ce îi ajută pe programatori să creeze în mod declarativ interfețe și modele web.

3. voice

Un proxy pentru MPD scris în node.js cu o interfata cool.

4. Sushi

O aplicație de management de proiect, dedicată proiectelor mari ce doresc o performanță mare pentru estimarea proceselor. Proiectul este o continuare a CMSushi, pentru că multe idei le-am preluat și implementat in D.

5. phpWs

Am incercat să folosesc websockets la APON și pentru că nu există o soluție în PHP care să poată fi folosită împreună cu apache, am scris un modul de PHP pentru websockets. Din păcate nu am folosit codul în producție, în schimb a fost o experiență bună de învățare.

6. D Simple Web Server

Inițial pentru proiectul sushi, am folosit libraria libmicrohttpd, dar pentru că erau probleme de compatibilitate între această librărie și runtime-ul D, am scris o librărie care să ofere o bază pentru servere web scrise în D.

7. Sound Position Server

La lucrarea de licență am abordat un subiect mai puțin cunoscut: wave field synthesis. Am reușit să obțin un efect destul de bun, folosind 14 difuzoare și 3 plăci de sunet. Ca să obțin acest efect, am folosit Linux, Jack audio server și c++.

8. CMSushi

În liceu, pasionat de PHP, am realizat câteva site-uri mărunte. Pentru că la acea vreme nu exista nici o soluție pentru un CMS, am început acest proiect pe care l-am folosit și dezvoltat până în februarie 2013.

Ce'am agonisit

Graiuri de programare

De'a lungul timpul am vorbit multe graiuri, unele matematice (maude, cafeObj), altele logice (prolog) dar și unele uitate (BASIC, Visual Basic, Pascal). Amu grăiesc în:

D
JavaScript
HTML/CSS
Swift
C/C++
Objective-C
PHP
Java
C#

Acul în carul cu fân

Ca orice meșteșugar în ale programării, am de orânduit date. Până amu am folosit Mysql, Sqlite, MongoDb și Oracle dar pot să stăpânesc orice bază de date imi iese în cale.

MongoDb
MySQL
SQLite
Oracle

Desaga cu știință

În timpul călătoriei am primit niște obiecte fermecate pe care le folosesc la îmblânzirea zmeilor.

Contact


Contact

E-mail: contact@szabobogdan.com
Website: http://szabobogdan.com

Twitter: https://twitter.com/SzaboBogdan1

Linkedin: http://linkedin.com/in/szabobogdan

Github: https://github.com/gedaiu